PERMANENTE MAKE-UP

Permanente Make-up

Na mijn opleiding te Amsterdam als Make-up Artist en de opleiding bij Lin van Son als Master in de PMU, weet ik heel goed wat deze Permanente Make-up voor me betekent en hoe waardevol ze kan zijn voor elke van ons!

Het betekent voor mij simpelweg “Nog mooier jezelf zijn”

Ik hou enorm van fijne lijnen rond de ogen die de “spiegels van onze ziel” alleen maar extra in de kijker zetten zoals van nature onze wimpers dat ook doen.
Want daar draait het voor mij altijd om. De natuurlijke schoonheid extra benadrukken zonder overheersend te zijn en er iets karikaturaal van te maken.
(dit hoort thuis in de wereld van grime en theater )
Net zoals de belangrijkheid van mooie, subtiele aangezette wenkbrauwen en lippen zonder van jouw gezicht iemand anders te willen maken.
Maar alles hangt natuurlijk af van jouw wensen en verwachtingen! Wil je toch liever een dik aangezette eyeliner en is dit mogelijk binnen jouw oog vorm dan kan dat natuurlijk! Of had je graag die eyeliner met wing of gekleurde eyeliner… ook dat is mogelijk.

Extra info eyeliner & oogcontour

Daar we huid kunnen verdoven valt de pijn bijna door iedereen goed te verdragen. De meesten ervaren het eerder als “vervelend “dan pijnlijk.
Het zetten van een volledige oogcontour kost me ongeveer 1,5u en dan ga je naar huis met ogen die lichtjes gezwollen kunnen zijn maar waarmee je zeker kan buiten komen 
Na een week van genezing zie je het uiteindelijke resultaat
Mocht je het nadien graag nog wat uitgesprokener of dikker willen, dan kunnen we deze PMU na een 6-tal weken nog even bijwerken.
Ook daar vind ik het belangrijk dat je er een goed en vertrouwd gevoel bij hebt, beter bijwerken dan kiezen voor iets waar je nog niet zeker over bent, toch?
Want dat is hetgeen wat ik hier het vaakst tegen kom in de zaak, en dat begrijp ik héél goed, dat het mensen aanjaagt om iets in hun gezicht te laten tatoeëren.
Daarom is het zo belangrijk dat je niet onmiddellijk naar de goedkoopste rent maar zoekt naar diegene die jou vertrouwen geeft

Wenkbrauwen

Ook hier geldt voor mij eigenlijk hetzelfde verhaal
Geen wenkbrauwen alsof ze erop getekend zijn met een sjabloon of in een vorm die onnatuurlijk bij je beenderstructuur en gezicht past ( dan moet ik denken met groot respect aan alle oma’s van vroeger die hun wenkbrauwen als jonge dames afschoren en ze dan nadien met een dik potlood en strakke lijn bijtekenden )
Ik merk dat dit de schrik en het beeld is dat vele vrouwen nog voor ogen hebben…
Sowieso is ons aangezicht asymmetrisch en hebben we 2 verschillende wenkbrauwen, we moeten er geen 3de onnatuurlijke bij creëren he …
Het uittekenen van de juiste vorm moet dus met exacte precisie gebeuren in samenspraak met jou en neemt al behoorlijk wat tijd in beslag.
Voor het plaatsen ervan heb ik heel wat bijgeleerd vanuit de schaduw technieken bij tattoos en heb ik voor mezelf een hele zachte techniek ontwikkeld die de wenkbrauwen een blush geeft die indien gewenst kan aangevuld worden met een One Line Techniek

Lippen

Het inkleuren van lippen of plaatsen van een iets uitgesprokener liplijn (nog mooier indien beiden mooi in elkaar vervaagd worden ) kan ook heel mooi en subtiel zijn. Je hoeft zeker niet de dame te zijn met rode lipstick om je lippen op een natuurlijke manier iets meer te accentueren.

Ook daar vind ik alweer dat PMU aanvullend of versterkend kan zijn zonder dat het zo overheersend is dat je bijna verplicht bent om je dagelijks te maquilleren